Ha elkészül, megmutatom...

Honvágy – novella

  Toscana varázslatos vidék. Gabinak mindig is az volt az álma, hogy egyszer Itáliában élhessen. Megbabonázták a verőfényben pompázó domboldalak, a virágba borult, mediterrán hangulatú kertek, a kőházak zsalugáteres ablakai, az azúrkék tenger. Elbódította a hatalmas agyagcserepekben pompázó rozmaring keserédes illata, megérintette a macskakövekkel kirakott, szűk utcácskák romantikája.  Tizenkilenc évesen járt először a városban, és… Tovább »

A fegyelem ára – novella

  Szapora léptekkel indultam útnak: pár emlékkel a jobb zsebemben, három szem túlérett szilvával a balban, amit Dóri barátnőm nyomott a kezembe sietősen, gondosan kerülve a tekintetem.  Néhány órányi gyaloglás után megkönnyebbülten roskadtam le az esőáztatta, színét vesztett padra. Magamra maradtam: az egyedüllét bizonytalansággal töltött el, mégis megnyugtatott.    Nincs esernyőm, se esőkabátom. A ruhám… Tovább »

Bejövök Johnny Deppnek – novella

  Túl a szerda esti vacsorán, Brigi a piszkos edényeket pakolja a mosogatóba, amikor egy számára felettébb hízelgő megállapításra jut. Annyira felvillanyozódik a dologtól, hogy a mákos tészta maradékával együtt a kukába hajítja a falusi idillt idéző, ludakkal díszített tányérokat. A máktól pöttyös villákkal a kezében már-már a nappaliba rohan – fittyet hányva a mosogatóban tornyosuló… Tovább »

Házassági évforduló – 696 szóból egyetlen mondat

A KNW írókocsma zárt irodalmi Facebook csoportjában kaptuk feladatul márciusban Nádasi Krisztől, hogy írjunk egy olyan, legalább ötszáz szóból álló novellát, ami egyetlen mondatból áll, egyenesen haladva jut el A pontból B pontba, novellához illően elmesél egy történetet és csattanóval végződik. Közben nem lehet sem oldalra, sem hátra “kitekinteni”, csakis egyenes irányba, előre szabad haladni. Az… Tovább »

Döntés – novella

Hátradőlök a széken: a félhomály fáradtan a vállamra ereszkedik. Behunyom a szemem, elborít a nyugalom; hagyom, hogy néhány pillanatra megszűnjön körülöttem a világ. Mindig így indul: kell az a néhány perc, hogy a feszültség oldódni kezdjen bennem. Amikor ismét kinyitom, a fények tompának tűnnek, imitt-amott cigarettafüst kúszik a magasba; a zene lágy, finoman ringat, szinte… Tovább »

Baleset – novella

  Az asszony belépett az ajtón, és a pulthoz ment.– Egy szabad székre volna szükségem, amire leülhetnék – mondta.A csapos szemöldöke a magasba szökött, tekintetét a nő arcára szegezte: kíváncsian fürkészte a fáradt, elgyötört vonásokat.A piszkos, színét vesztett falon délután kettőt mutatott az óra. A kocsma, mint általában ilyenkor mindig, szinte teljesen néptelen volt. A… Tovább »

Vakáció – novella

 Tizennégy voltam azon a nyáron. Szinte biztosra vettem, hogy ez az utolsó szünidő, amelyből – mint minden évben -, két boldog és önfeledt hetet kedvenc nagybácsimnál, Pali bácsinál tölthetek. A lakótelep panelházai közé augusztus elejére már mozdíthatatlanul beszorult a fülledt és kipufogógázzal telt nehéz, nagyvárosi szmog, így – mondanom sem kell -, jókora megkönnyebbüléssel szöktem meg az… Tovább »

A csoda – novella

    Aznap este anya sokáig bámulta a faliórát: húszpercenként állt meg a nappali közepén, fátyolos tekintettel bűvölte a mutatókat, az idő pedig csak rohant előre sietve, megállíthatatlanul. Közben ránk sötétedett, lassan éjfél is elmúlt, és apa kabátja még mindig hiányzott a fogasról.  Kora reggel, ajtót csapkodva viharzott el. Anyám a jövő heti kosztpénzért könyörgött,… Tovább »

Megígértem anyának… – novella

A neten akad néhány pályázatfigyelő oldal, melyeket érdemes nyomon követni. Azt hiszem, anno én is egy ilyen oldalon futottam bele az Aposztróf Kiadó pályázatába. 2011-től 2014-ig minden évben jelent meg novellám az éppen aktuális Szó-kincs antológiákban. Annyiban volt ez más, mint a Holnapmagazin kötetek, hogy a Szó-kincs antológiák nem csak a neten, de a könyvesboltokban… Tovább »

Látogatók – novella

Ahogy azt előző bejegyzésemben ígértem, most egy olyan novellát osztok meg veletek, ami anno a Holnapok tükrében c. antológiában jelent meg. Örülnék, ha kommentben megírnátok ha tetszett, vagy, ha bármilyen meglátásotok van vele kapcsolatban. 🙂 Látogatók Nagy lendülettel fut fel a lépcsőn, nadrágja zsebéből ügyetlenül rángatja elő a kulcsot. Sietősen illeszti a zárba, de mire az előszobába… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!