Ha elkészül, megmutatom...

Egy regény, ami nosztalgiát ébreszt – Zápor utca /Csendes Nóra/

2015-ben Csendes Nóra  lett a Könyvmolyképző Kiadó, IV. Aranymosás pályázatának nyertese. Zápor utca c. regénye nem véletlenül keltette fel az érdeklődésemet, hiszen szerzője még mindig csak 20 éves, saját bevallása szerint, a kézirat nagy része a gimnáziumi tanórák alatt született. Kíváncsi voltam, egy mai fiatal miként ír egy olyan nehéz témáról, mint az első szerelem. Két szálon… Tovább »

Mindig kell egy B terv!

Talán néhányatoknak megfordult a fejében, hogy itt ez a blog, megvolt a beharangozás, hogy készül valami regény, aztán jön ez a csaj a novelláival, verseivel meg az egyéb irományaival, a regényről meg szépen lassan megfeledkeztünk. Megnyugtatok mindenkit: erről szó sincs. Egyszerűen csak vannak időszakok, mikor nem történik semmi. A várakozás időszakai, amikor álldogálok egy hatalmas útkereszteződésben,… Tovább »

Felnőtt játékaink – versek

Ígéretemhez híven, most jöjjön néhány vers, amely A csend hangjai c. antológiában jelent meg. Írjátok meg, ha tetszettek (azt is, ha nem), minden hozzászólásnak örülök.  ReggelCsak nézlek,ahogy ásítva mondasz nemet a reggeli kakaóra,s a pirítós helyettlevágsz egy karéj kenyeret.Ma sem zavar megkésett vekker,ami a hálóban eközben visít fel.Rohanunk kacagva,s ha némítani nem sikerül,a vánkos alá dugjuk,hogy… Tovább »

Látogatók – novella

Ahogy azt előző bejegyzésemben ígértem, most egy olyan novellát osztok meg veletek, ami anno a Holnapok tükrében c. antológiában jelent meg. Örülnék, ha kommentben megírnátok ha tetszett, vagy, ha bármilyen meglátásotok van vele kapcsolatban. 🙂 Látogatók Nagy lendülettel fut fel a lépcsőn, nadrágja zsebéből ügyetlenül rángatja elő a kulcsot. Sietősen illeszti a zárba, de mire az előszobába… Tovább »

Miként hódítottam meg a könyvespolcot?

Az internet terjedésével leáldozóban volt az ifjúsági magazinok csillaga (már nem kellett izgalommal várni a következő hetet vagy hónapot, hogy szert tegyünk kedvenc énekesünk, színészünk poszterére, hiszen minden fent volt a neten); megnyílt a világ. Csak egy apró erőfeszítésbe került, hogy az ember ráakadjon egy éppen futó pályázatra, írópalántákat támogató oldalakhoz lehetett csatlakozni, és megosztani… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!