Ha elkészül, megmutatom...

Szerelem – Hétévesen

  Panni szereti az iskolát. Szereti az írást, élvezettel rajzolja a betűket, karácsonykor már ő olvasta fel anyáéknak a Babszem Jankót. A tanító néni szigorú, de kedves, csak ne volna az ülésrend a mániája! Minden második hónapban átülteti az osztályt. Azt mondja, jót tesz a szemüknek, ha időnként más-más szögből nézik a táblát. Persze ez… Tovább »

Úgy voltál jelen – így született a dal

Hogy hogyan is született, az Úgy voltál jelen c. dal? Elmesélem… A Hogyan születik az ihlet c. bejegyzésben, már olvashattatok arról, nálam milyen módon zajlik az alkotás, ha verset, vagy prózát írok. Bár misztikusan hangzik, esetemben az ihlet három irányból érkezik: belülről, felülről vagy kívülről. A mélyebb mondanivalójú versek általában mintha csak átfolynának rajtam, ilyenkor… Tovább »

Több vagy – versek

Béke-háború borúAz éjszaka ködfátyla mögül néztem,ahogy arcán a végtelen pihen,s szemében lángra gyúl a múlt.Szótlanul csodáltam a homlokán játszóféktelenbéke-háború borút.Meg-megránduló, görcsös küzdelemmiközben odébbáll, elhagy, megszökik,s testén a halvány fényélénken megtörik.Lábnyomában meggyötört idő,tenyeréna jövő titkai.Ajkán elveszett ígéretmögül fellobbanó erőtlen gyönyör,ahogy a fájdalmat mímelő pillanat,hirtelen darabokra tör.Több vagyTöbb vagy nekem néma szónál,szabad szerelmet ígérő béklyónál.Több vagy az… Tovább »

Bejövök Johnny Deppnek – novella

  Túl a szerda esti vacsorán, Brigi a piszkos edényeket pakolja a mosogatóba, amikor egy számára felettébb hízelgő megállapításra jut. Annyira felvillanyozódik a dologtól, hogy a mákos tészta maradékával együtt a kukába hajítja a falusi idillt idéző, ludakkal díszített tányérokat. A máktól pöttyös villákkal a kezében már-már a nappaliba rohan – fittyet hányva a mosogatóban tornyosuló… Tovább »

Egy regény, ami nosztalgiát ébreszt – Zápor utca /Csendes Nóra/

2015-ben Csendes Nóra  lett a Könyvmolyképző Kiadó, IV. Aranymosás pályázatának nyertese. Zápor utca c. regénye nem véletlenül keltette fel az érdeklődésemet, hiszen szerzője még mindig csak 20 éves, saját bevallása szerint, a kézirat nagy része a gimnáziumi tanórák alatt született. Kíváncsi voltam, egy mai fiatal miként ír egy olyan nehéz témáról, mint az első szerelem. Két szálon… Tovább »

Csatát vesztve – versek

Csatát vesztveSzeméből megszökött a vágy,íriszén halvány közönytringatott a másnap,gyengéd alázat pihentvállain.Törékeny hitem,hogy mond még szépet isaz a néma száj,hogy ködfátylat oldtündöklőn a hold,vagy a másnap reggelkínál újult ragyogást:nedves tenyerembe rejtvereszketett.Csatát vesztve vágytam új mosolyt.Torkomba szorult bűntudattal,erejét vesztetett akarattal,ábrándok mögé szöktetettindulattala megváltást remegtem,szánalmas alakját öltvea törékeny nőnek:a törekvőnek, majdelgyengülőnek.Ám rideg mozdulatlanthirdetett az ajka,s búskomor burkába bújvaküzdött… Tovább »

Szerető leszek – versek

Valentin-nap alkalmából jöjjön  négy érzelmes, vággyal teli vers:   Rólad álmodomRólad álmodom.Hullámzó képek hívnak,alámerülök.Széttárt karokkal terelema holnapot.Szürke homokba taposokgyorsan múló, alig-nyomokat.Ujjaid játéka,ránduló ajkamon,leheleted,rezdülő vállamon.Kéz markol,sóhaj tör utat,simít és fenyít,sok mohó mozdulat,s a hangulat:vágyésfélelem,félelmetes vágy,vágyott félelem,ahogykacagva,dalolva érkezel.Kész szavakból alkotott,értelmetlen mondatokkapaszkodnak fela hátamon,ahogy arcod lassanfelkínált testemre borul,s (kis)halálig üldöz,a tőrbe csaltfájdalom.Ne mondj nemet!Ne mondj nemet!Rám soha!Ha álmatlan is az éjszaka,menekülnél,de nincs hova.Ha szégyened… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!